Καταγγελία για την μη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κτηματολογίου

 


 Για μια ακόμα φορά η εικόνα  του επιτελικού -ψηφιακού κράτους καταρρέει. 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας (και άλλοι φορείς ) αιτήθηκε την χορήγηση σύντομης παράτασης της προθεσμίας υποβολής στο Κτηματολόγιο, Δηλώσεων Ιδιοκτησίας, εξηγώντας τις αντικειμενικές δυσχέρειες που υφίστανται καθώς πλέον έχουν απομείνει οι πλέον περίπλοκες υποθέσεις.  Δεν γνωρίζουμε ποιος νους έκρινε ότι η 14η Αυγούστου θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη καταληκτική ημερομηνία . Μάλλον διαισθάνθηκε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προϋπέθετε τελικά την άμεση παρέμβαση της Μεγαλόχαρης.

Μάλιστα  σήμερα, από νωρίς το μεσημέρι, το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης στην πλατφόρμα του κτηματολογίου έπαψε να.λειτουργεί με συνέπεια Δικηγόροι και πολίτες να μην μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά Δηλώσεις Ιδιοκτησίας.

Παρά την κατάρρευση του ηλεκτρονικού συστήματος, μέχρι την στιγμή αυτή, δεν υπάρχει έστω κάποια απάντηση στα αιτήματά μας, με συνέπεια πολλές δηλώσεις να μην μπορούν να υποβληθούν και συνάδελφοι να παραμένουν καθηλωμένοι στους υπολογιστές τους μήπως τυχόν το σύστημα.επανέλθη. Ουδείς από τους υπεύθυνους μπαίνει στον κόπο έστω να ενημερώσει για το τι συμβαίνει, πιθανόν διότι απολαμβάνουν την θερινή ραστώνη. 

Απαιτούμε έστω την τελευταία στιγμή να σταματήσει ο εμπαιγμός. 

 

Ο πρόεδρος του 

Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας 

 

Βασίλειος Στ. Καραντζίδης 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου