Ξεκίνησαν οι εκφοβισμοί με απολύσεις στο εργοτάξιο «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας»

 




 

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εκφράστηκαν στην πρώτη τους λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Αχλάδας, πριν από ένα μήνα περίπου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου Αχλάδας η «Εταιρία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας»  χωρίς κανέναν δισταγμό και «πριν αλέκτορα φωνήσαι» απέλυσε  δύο εργαζόμενους σ αυτήν τους Φαρμάκη Δημήτριο και Κοβάτση Κων/νο,  μήπως και κάμψει την αγωνιστικότητα των κατοίκων και επιβάλει τη σιωπή όπως γίνονταν μέχρι τώρα. Όμως όπως λέει το τοπικό συμβούλιο στην ανακοίνωση του, «αντίποινα αυτοί; Μεγαλύτερο αγώνα εμείς».  

Βέβαια, οι κάτοικοι από την πρώτη τους ακόμα διαμαρτυρία ότι η αντίδραση τους, το σήκωμα του κεφαλιού δεν θα μείνει ατιμώρητο, χωρίς συνέπειες.

Κι εδώ μπαίνουν τα ερωτηματικά τα οποία δεν είναι και λίγα. Είναι νόμιμες οι απολύσεις; Τηρήθηκε ο νόμος; Η επιθεώρηση εργασίας ή όποιος άλλος φορέας είναι αρμόδιος θα ελέγξει τον τρόπο απόλυσης τους; Το εργατικό κέντρο Φλώρινας θα πάρει θέση; Θα στηρίξει τους απολυμένους και τους εργαζόμενους ή θα βρίσκονται στο έλεος της εργοδοσίας; Θα πάρουν θέση οι τοπικοί φορείς όπως οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι ή θα στρίψουν δια του αρραβώνος λέγοντας «απελθέτω απ εμού το ποτήριον τούτο;»

Είμαι περίεργος να δω ποιοι και πόσοι θα πάρουν θέση στο τεράστιο αυτό ζήτημα δημοκρατίας, αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑΣ


 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου