Μήνυμα Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Στ. Παπασωτηρίου για τον Δεκαπενταύγουστο

 


 Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, «το Πάσχα του καλοκαιριού»,τιμούμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κοίμηση της, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς.

Η Παναγία ως αστείρευτη πηγή θάρρους και δύναμης είναι βαθιάριζωμένη στις καρδιές των Χριστιανών,μητέρα Θεού και ανθρώπων, προσφεύγουμε σε αυτή για παρηγοριά και προστασία. Η ανιδιοτέλειατης, η ταπεινότητα  και υπομονή της  αποτελούνπαράδειγμα  για τις ζωές όλων μας.

Η Υπεραγία Θεοτόκοςόμως είναι άρτια συνδεδεμένη και με την εθνική μας υπόσταση.Προστάτιδα του Ελληνισμού ανά τους αιώνες, κινητήριοςδύναμηκαθοδήγησε την πατρίδα μας  σε δύσκολεςπεριόδους.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή μέσα μας την πίστη και την ελπίδα που μας εμπνέει, να μην  ξεχνάμε τον συνάνθρωπομας και να πορευόμαστε από κοινού για το καλό του τόπου μας.

Είθε η Μεγαλόχαρη να γεμίσει την ψυχή μας με αγάπη, ελπίδα και σθένος, με φιλαλληλία και αλληλεγγύη που τόσο χρειαζόμαστε σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Χρόνια πολλά για τη μεγάλη αυτή μέρα, ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου