Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φλώρινας στα αποκαλυπτήρια του "Μνημείου Εργάτη"

 


Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων του "Μνημείου Εργάτη", που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γιαννάκης ανέφερε:

"Σας καλωσορίζω στη Φλώρινα, σε αυτή την ιδιαίτερη και συμβολική ημέρα για τον Δήμο μας, καθώς τιμούμε τον άνθρωπο που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, τον εργάτη.

Το μνημείο αυτό είναι μια αναγνώριση του μόχθου τους, αλλά και μια δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισότητας και σεβασμού προς τους ανθρώπους της δουλειάς.

Δεν αποτελεί μόνο φόρο τιμής στο παρελθόν, αλλά και υπενθύμιση του καθήκοντός μας να προασπίζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε εργαζόμενου.

Η Φλώρινα έχει μια μακρά ιστορία εργατικής παράδοσης, και αυτό το μνημείο έρχεται να αναδείξει τη σημασία του ρόλου που έχει παίξει ο κόσμος της εργασίας  στην εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας  ευχαριστώ την Εξοχοτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική της παρουσία, όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του μνημείου και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αξίες που αυτό εκπροσωπεί".

Το "μνημείο εργάτη" βρίσκεται στη συμβολή των οδών Στεφάνου Δραγούμη και Μακεδονομάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου