"Ημέρες Πιανιστικής Τέχνης Φλώρινα 2024"

 




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι "Ημέρες Πιανιστικής Τέχνης Φλώρινα 2024", μια διοργάνωση που έφερε κοντά καλλιτέχνες, φοιτητές και εκπαιδευτικούς της μουσικής κοινότητας.

Στα σεμινάρια πιάνου που διοργανώθηκαν, οι συμμετέχοντες είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να μελετήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου Ιταλού πιανίστα, Claudio Curro Dossi, καθηγητή του Κονσερβατορίου του Bolzano, ο οποίος συνοδευόταν από τον Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές, οι απόφοιτοι και οι συνάδελφοι καθηγητές Μουσικών Σχολείων και Ωδείων αξιοποίησαν την εμπειρία και γνώση των δύο κορυφαίων μουσικών, αποκομίζοντας πολύτιμα εφόδια για την περαιτέρω καλλιτεχνική τους πορεία.

Η κορύφωση της διοργάνωσης ήρθε με την τελική συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια ξεχωριστή σειρά από μαζούρκες του Chopin, καθώς και έργα για τέσσερα χέρια των Dvorak και Brahms. Η συναυλία αυτή ανέδειξε το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και προσέφερε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι στο φλωρινιώτικο κοινό, το οποίο μας τίμησε με την παρουσία του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στον Δήμο Φλώρινας, στον Διευθυντή του Ωδείου Φλώρινας, κ. Β. Κίτσο, καθώς και στους υπόλοιπους συναδέλφους του Ωδείου, για την πολύτιμη στήριξή τους στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης.

Ήδη οργανώνουμε την επόμενη διοργάνωση, τις "Ημέρες Πιανιστικής Τέχνης 2025" . Είμαστε σίγουροι ότι η Φλώρινα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην τέχνη και τον πολιτισμό και θα εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Με εκτίμηση,

Λάμπης Βασιλειάδης 

Καθηγητής 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου