Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση της τοπικής κοινότητας Αλώνων Φλώρινας – άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων της πυροσβεστικής

 


Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024, σε δασική έκταση στα Άλωνα Φλώρινας.

Το περιστατικό έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχείρησε με 28 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 Α/Φ αντιδρώντας άμεσα και αποτελεσματικά, περιορίζοντας την έκταση της ζημιάς και αποτρέποντας την εξάπλωση της φωτιάς.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και η αστυνομία με την πολιτική προστασία του Δήμου Φλώρινας.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ακολουθώντας πρωτόκολλα ασφαλείας με αποτέλεσμα να μπορούν να ελέγξουν την φωτιά και τελικά να την σβήσουν.

Η συνεργασία των εναέριων και επίγειων δυνάμεων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έριξαν νερό ενώ οι επίγειες δυνάμεις απομόνωσαν και έσβησαν τις εστίες της φωτιάς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η επιτυχής αντιμετώπιση αυτής της πυρκαγιάς ανέδειξε την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας καθώς και την ανάγκη πρόληψης και άμεσης αντίδρασης.    

Ο βουλευτής κ. Σταύρος Παπασωτηρίου δήλωσε: «Είχαμε μία φωτιά η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής πριν από λίγο, τέθηκε σε απόλυτο έλεγχο.  Η επιχείρηση έγινε με εναέρια μέσα αλλά και με την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία του Δήμου, την ΔΕΗ, την αστυνομία. Ήταν άμεση η κινητοποίηση και ευτυχώς ελέγχθηκε και , όπως σας είπα και στην αρχή, είναι σε πλήρη έλεγχο και θα εξεταστούν πλέον οι αιτίες από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά».

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννάκης είπε: «Τις μεσημεριανές ώρες ειδοποιηθήκαμε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή των Αλώνων. Μετά από επικοινωνία με το συντονιστικό της Περιφέρειας κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και τέθηκε γρήγορα η φωτιά υπό έλεγχο. Είναι πλέον υπό έλεγχο και προσπαθούμε να σβήσουμε τις μικροεστίες που υπάρχουν.

Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την κατάσβεση και για την ετοιμότητα αλλά και για την αποτελεσματικότητα , την πυροσβεστική, την αστυνομία, τους εθελοντές και τους κατοίκους του χωριού». 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου