Κατάσβεση πυρκαγιάς στις κοινότητας Υδρούσσας και Άνω Υδρούσσας

 








Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 8ης Αυγούστου 2024 στα όρια των κοινοτήτων Υδρούσσας και Άνω Υδρούσσας.

Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκε να συμβάλει στην κατάσβεση της φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες, με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου και ισοπεδωτή γαιών.  Σε συνεργασία με μέλη της  εθελοντικής ομάδας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και πυροσβέστες της Π.Υ. Φλώρινας το φαινόμενο περιορίστηκε χωρίς να επεκταθεί σε παρακείμενα δασύλλια και σε δασώδεις όχθες ρέματος.

Η ανταπόκριση τόσο της Π.Υ. Φλώρινας όσο και του προσωπικού του Δήμου Φλώρινας και των εθελοντών ήταν άμεση και στοχευμένη, χάρη στην ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά που κλήθηκε να διαχειριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα Φλώρινας με την συνδρομή του Δήμου Φλώρινας και εθελοντών.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

·        Απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στις μόνιμες καλλιέργειες (δενδρώνες).

·        Απαγορεύεται η καύση της υπάρχουσας βλάστησης από τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να παραχθεί νέα, κυρίως ποώδης βλάστηση, για να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.

·        Απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κατά τις οποίες συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι φυτοπροστασίας, κατόπιν σχετικής άδειας από τη ΔΑΟΚ.

·        Το κάπνισμα των μελισσών να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα προληπτικά και λοιπά μέτρα και μέσα πυροπροστασίας





 

ΕΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου