Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας συνέδραμε στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση της κοινότητας Αλώνων

 





 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024 σε δασική έκταση στην κοινότητα Αλώνων.

Στην κατάσβεση συμμετείχε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, ενισχυμένη με οχήματα από την Καστοριά και την Πτολεμαΐδα. Ταυτόχρονα συνέδραμαν και εναέρια μέσα εκτελώντας ρίψεις νερού, περιορίζοντας την γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Με αίτημα της Π.Υ. Φλώρινας, το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας κλήθηκε να συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και να ενισχύσει το έργο του Πυροσβεστικού σώματος. Το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, την υδροφόρα του και μηχανήματα έργου (φορτωτές/εκσκαφείς), τροφοδοτώντας με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα στο μέτωπο της πυρκαγιάς και εκτελώντας εργασίες διαπλάτυνσης του δασικού οδικού δικτύου.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κος Βασίλειος Γιαννάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Δημήτριος Θεοφανίδης.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση και στις μεθοδευμένες ενέργειες των πεζοπόρων, μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστηριζόμενο από το προσωπικό του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας κάνει έκκληση προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

·         Μην καίτε ξερά χόρτα και κλαδιά  ή σκουπίδια.

·         Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

·         Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

·         Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

·         Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

·         Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

 








ΕΚ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου