ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ– ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑΤΟΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΕΤΟΣ2024-2025

 


 To Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για 6η χρονιά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4957/2022, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.), με τίτλο:

«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΚΑΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

(MScofENERGYINVESTMENTSANDENVIRONMENT –M.Sc.EN.I.EN.)

ΜΕΔΥΟΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Α)ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΜΗΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝΠΗΓΩΝΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

(Νοn–RenewableEnergyTechnologies)

Β)ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝΠΗΓΩΝΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

(RenewableEnergyTechnologies)

 

Στο Δ.Π.Μ.Σ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή, πτυχιούχοι όλων των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, των Σχολών/Τμημάτων Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Διεθνών Σπουδών, Περιφερειακών Σπουδών και Δημόσιας Διοίκησης, των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών/Τμημάτων Θετικών Επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας, Πληροφορικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Επιστήμης των Υλικών), των Σχολών/Τμημάτων Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, των Ανώτερων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, των Στρατιωτικών Σχολών, και όλων των άλλων συναφών ΤμημάτωνήΣχολώντωνΑνώτατωνΕκπαιδευτικώνΙδρυμάτωντηςημεδαπήςή ομοταγώναναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Το Δ.Π.Μ.Σ. απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.)με τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και αγγλικό τίτλο “Master of ENERGY INVESTEMENTS AND ENVIRONMENT – M.Sc. ENIEN”.

ΗδιάρκειατουΔ.Π.Μ.Σ.πουοδηγείστοΔίπλωμαΜεταπτυχιακώνΣπουδών(Δ.Μ.Σ.)είναιτρεις(3)περίοδοι (εξάμηνα) εκτωνοποίωνοιδυοπρώτεςδιατίθενταιγιατηδιδασκαλίατωνμαθημάτωντουπρογράμματος και η 3η διατίθεται για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. Κάθε περίοδος αποτελείται από 13 εβδομάδες διδασκαλίας.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Η διδασκαλία των μαθημάτων μπορεί να γίνεται με σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση ή υβριδικά, με ευέλικτες μορφές μάθησης, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τη δια ζώσης εκπαίδευση και τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με βάση τους περιορισμούς των κείμενων διατάξεων του ν. 4957/2022. Η διδασκαλία των μαθημάτων μπορεί να γίνει 70 % εξ αποστάσεως και 30% δια ζώσης.

ΟαριθμόςεισακτέωνστοΔΠΜΣορίζεταιγιατοακαδημαϊκόέτος2024-2025σεσαράντα(40)φοιτητές.

Τα τέλη φοίτησης έχουν οριστεί σε 2.500€ συνολικά για τις 3 περιόδους του προγράμματος από τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν 1.000€ για την εγγραφή στην 1η περίοδο, 750€ κατά την ανανέωση εγγραφής στην 2η περίοδο, και 750€ κατά την ανανέωση εγγραφής στην 3η περίοδο.


Ποσοστό επιτυχόντων έως 30% μπορεί να απαλλαγεί από τα τέλη φοίτησης με βάση οικονομικά κριτήρια που καθορίζονται κάθε χρόνο με απόφαση Υπουργού.

Δίνεται η δυνατότητα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές να εκπονήσουν τη διπλωματική τους εργασία σε Πανεπιστήμιοτουεξωτερικούμεεπιχορήγηση,μέσωτουπρογράμματοςErasmus+INTERNATIONALCREDIT MOBILITY (Διεθνής Κινητικότητα), έπειτα από αξιολόγηση των αιτήσεών τους.

Τέλος, όσοι φοιτητές κατά την διάρκεια της διπλωματικής τους εργασίας παρουσιάσουν σε συνέδριο ή δημοσιεύσουν σε διεθνή περιοδικά μέρος της διπλωματικής τους εργασίας, θα επιβραβεύονται με χρηματικό ποσό που θα καθορίζεται από την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή.

ΤαμαθήματατουΠρογράμματοςβρίσκονταιστηνιστοσελίδατουΔΠΜΣ(https://enien.uowm.gr).

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

§  ΑίτησηεισαγωγήςστοΔ.Π.Μ.Σ.,σεειδικόέντυπο,πουπεριλαμβάνεικαιφωτογραφίαταυτότητας.

§  Αναλυτικόβιογραφικόσημείωμα.

§  Αντίγραφοπτυχίου(μεαναγνώρισητουΔΟΑΤΑΠόπου απαιτείται)μεαναλυτικήβαθμολογίαόλων των ετών.

§  Δύο(2)συστατικέςεπιστολές.

§  Αντίγραφαδημοσιεύσεων(εφόσονυπάρχουν).

§  Πιστοποιητικόγλωσσομάθειαςτηςαγγλικήςγλώσσας.

§  Άλλαπιστοποιητικά(πχ.επαγγελματικήςεμπειρίας)γιαστοιχείαπουαναφέρονταιστοβιογραφικό τους σημείωμα, όπως αυτό αναλύεται στην Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση.

§  ΦωτοαντίγραφοτηςΑστυνομικήςΤαυτότηταςήτουΔιαβατηρίου.

 

Γιατηνεπιλογήτωνυποψηφίωντακριτήριααξιολόγησηςκαιηαντίστοιχημοριοδότησηείναιταακόλουθα:

1.         Ογενικόςβαθμόςτουβασικούπτυχίου/διπλώματος(35%).

2.         Ερευνητικήδραστηριότητα(εκτόςτηςπτυχιακής/διπλωματικήςεργασίας)τουυποψηφίου,ηοποία αποδεικνύεται με δημοσιεύσεις ή με πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (10%).

3.         Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (όπως αποδεικνύεται στο ΑΣΕΠ) με 5 μονάδες για επίπεδο Β2, 7,5 για επίπεδο C1 και 10 για επίπεδο C2 (10%).

4.         Αξιολόγησητωνσυστατικώνεπιστολών(10%).

5.         Επαγγελματικήδραστηριότητατουυποψηφίουκαταλλήλουεπιπέδου,σχετικήμετηνεπιστημονική περιοχή του Π.Μ.Σ. (15%).

6.         ΑξιολόγησητηςΕπιτροπήςΣυνέντευξης(20%).

 

Η αξιολόγηση των υποψηφίων φοιτητών, που έχουν προσκομίσει εμπρόθεσμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γίνεται σε τρεις φάσεις:

 

Α’Φάση Προκριματική:

Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών (Ε.Π.Σ.) του Δ.Π.Μ.Σ. ελέγχειόλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και διατηρείτοδικαίωμαναζητήσειδιευκρινιστικάστοιχείασχετικάμεταδικαιολογητικάπουέχουνκατατεθεί. Στη συνέχεια καλεί τους υποψήφιους σε συνέντευξη.


Β’Φάση:

Η Ε.Π.Σ. διαμορφώνει την κατάταξη των υποψηφίων με την κατάρτιση σχετικού πίνακα. Ο κατάλογος των επιτυχόντων ανακοινώνεται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. με σχετικό πρωτόκολλο ανάρτησης. Οι υποψήφιοιμεταπτυχιακοίφοιτητέςμπορούνναυποβάλλουντιςενστάσειςτουςεντός5εργάσιμωνημερών.

 

Γ’Φάση:

Μετά την εξέταση των ενστάσεων η Ε.Π.Σ καταρτίζει τον τελικό πίνακα αξιολόγησης. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν γραπτώς, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, αν αποδέχονται ή όχι την ένταξή τους στο Πρόγραμμα.

Η μη απάντηση από επιλεγέντα υποψήφιο μέσα στην παραπάνω προθεσμία, ισοδυναμεί με άρνηση αποδοχής. Εφόσον υπάρξουν αρνήσεις, η Γραμματεία ενημερώνει τους αμέσως επόμενους στη σειρά αξιολόγησης από το σχετικό κατάλογο επιτυχίας.

 

Οιυποψήφιοιμπορούνναστείλουντηναίτησήτους,επισυνάπτονταςταδικαιολογητικάτους:

α) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στο enien@uowm.grαπό 18-05-2024 έως και 30-06-2024, με ενδεχόμενη παράταση αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Η αίτηση θα φέρει οπωσδήποτε υπογραφή και οι φωτοτυπίες θα είναι καθαρές και ευανάγνωστες και

β) με συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή courier από 18-05-2024 έως και 30-06-2024 (σφραγίδα ταχυδρομείου), με ενδεχόμενη παράταση αν αυτό κριθεί αναγκαίο, στην παρακάτω διεύθυνση:

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΔΥΤΙΚΗΣΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓραμματείαΤμήματοςΧημικώνΜηχανικών

ΠανεπιστημιούποληΖΕΠΚοζάνης,τ.κ.50150Κοζάνη

 

Γιαπερισσότερεςπληροφορίεςοιενδιαφερόμενοι/εςμπορούννααπευθύνονται:

­   ΣτηΓραμματείατουΔ.Π.Μ.Σ.,μεemailenien@uowm.gr,

τηλεφωνικά:24610-566179:00-13:00και6947-91948017:30-20:30.

­   ΣτοΔιευθυντήτουΔ.Π.Μ.Σ.(Καθηγητήκ.ΚωνσταντίνοΤσανακτσίδη),τηλ.6944-83684117:30-20:30

­   ΣτηνιστοσελίδατουΔ.Π.Μ.Σ.http://enien.uowm.gr/

 

Ο Διευθυντής του Δ.Π.Μ.Σ. ΚωνσταντίνοςΤσανακτσίδης

ΚαθηγητήςΤμήματοςΧημικώνΜηχανικών

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Πρόσφατη Φωτογραφία

 
Επώνυμο:.............................................................................................................................................

Όνομα:.................................................................................................................................................

Πατρώνυμο:........................................................................................................................................

Μητρώνυμο:.......................................................................................................................................

 

 

 

 

Στοιχεία Ταυτότητας:

 

Αριθμός:

Ημερομηνία έκδοσης:

Εκδούσα Αρχή:

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία Γέννησης:

Τόπος Γέννησης:

 

 

 

 

 

 

Το Γένος Μητρός:

 

 

 

 

 

 

Δημότης:

Νομός:

 

 

 

 

 

 

Υπηκοότητα:

Οικογενειακή κατάσταση:

 

 

Λοιπά στοιχεία

 

Α.Φ.Μ.:

Δ.Ο.Υ.:

Α.Μ.Κ.Α.:

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

Διεύθυνση κατοικίας (Οδός και αριθμός…………………………………………………………………………………….. τ.κ………………..................

 

Πόλη ή οικισμός: ………………………………………….Νομός:………………………….email:…………………………………………..……………………………..

 

Τηλέφωνο οικίας:................................................................... κινητό τηλέφωνο:..............................................................................

 


 

 

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σημειώστε σε χρονολογική σειρά τους τίτλους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παρακολουθήσατε. Θα πρέπει να υποβάλλετε το αντίγραφο των τίτλων σπουδών και της αναλυτικής βαθμολογίας.

 

Ίδρυμα Χορήγησης Τίτλου

Τμήμα

Τίτλος Σπουδών

Βαθμός

Διάρκεια σπουδών

Ημερομηνία λήψης Πτυχίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σημειώστε παρακάτω την ικανότητά σας να διαβάζετε, να γράφετε και να μιλάτε στην Αγγλική:

 

Γλώσσα

Τίτλος Πτυχίου

Επίπεδο

 

 

(C2, C1, B2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Σημειώστε την επαγγελματική σας εμπειρία ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη θέση (αν είναι απαραίτητο και σε ξεχωριστό φύλλο).

Ημερομηνίες

Από - Μέχρι

Εργοδότης - Διεύθυνση

Θέση - Υπευθυνότητες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

 

Σημειώστε άρθρα σε επιστημονικά  περιοδικά ή σε συνέδρια, (διευκρινίστε αν διεθνές), ή βιβλία που συγγράψατε και εκδόθηκαν. Σημειώστε επίσης διακρίσεις για επιστημονικά επιτεύγματα (όπως βραβεία, υποτροφίες), ερευνητικές εργασίες ή οποιαδήποτε άλλη επιστημονική εργασία.

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

 


 

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ: Οι συστατικές επιστολές θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένες. Ο συνιστών θα υπογράφει και στο σημείο σφράγισης του φακέλου. Εφόσον υφίσταται δυνατότητα η υπογραφή θα συνοδεύεται και με την σφραγίδα της υπηρεσίας του συνιστούντος. Οι συστατικές επιστολές μπορούν να συνοδεύουν την αίτηση ή να αποστέλλονται χωριστά από τους συνιστούντες στη Γραμματεία του ΠΜΣ με την ένδειξη «Για το ΔΠΜΣ Ε.Ν.Ι.Ε.Ν.»και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου, έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών.

 

Στοιχεία συνιστούντος:

 

1. Ονοματεπώνυμο: _______________________________________    2. Ονοματεπώνυμο: __________________________________________

 

Διεύθυνση: ____________________________________________         Διεύθυνση: _______________________________________________

 

    Επάγγελμα/Θέση: _______________________________________        Επάγγελμα/Θέση: __________________________________________

(να αναφερθούν πλήρη στοιχεία)                                                            (να αναφερθούν πλήρη στοιχεία)

 

______________________________________________________      _____________________________________________________________

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΑΣ

Δηλώνω υπεύθυνα ότι οι πληροφορίες που δίνονται σ' αυτή την αίτηση είναι ακριβείς και αληθείς.

 

 

Υπογραφή____________________________________________________ Ημερομηνία____________________________

 

 

 

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

§  Βιογραφικό Σημείωμα (ενδεικτικά Europass).

§  Αντίγραφο Πτυχίου (τίτλοι σπουδών από ξένα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν επίσημη μετάφραση και αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

§  Αναλυτική Βαθμολογία.

§  Πιστοποιητικά γνώσης Αγγλικής (αν υπάρχουν).

§  Δύο Συστατικές επιστολές (αν υπάρχουν).

§  Δημοσιεύσεις (αν υπάρχουν).

§  Αποδεδειγμένη προϋπηρεσία (αν υπάρχει)

 

 

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν

ως την ημερομηνία λήξης υποβολής τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου