Οι τέσσερις μικρές λίμνες στην «Άγρια Δύση» της Φλώρινας!

 


Το FlorinaDiscoveryChannel σας πάει ένα οδοιπορικό στην περιοχή «Μπάτακο» και «Ζίμνακο» στους πρόποδες του όρους Βόρα, πάνω από το χωριό Σκοπός, ώστε να ανακαλύψετε μαζί του,τις τέσσερις μικρές λίμνες που δημιουργήθηκαν εκεί πριν από περίπου μισό αιώνα.

Η φύση, έχει από μόνη της τεράστια δύναμη, αλλά και δημιουργικότητα. Μπορεί να παρέμβει και να φτιάξει από το πουθενά πανέμορφα τοπία. Αυτό συνέβη κοντά στα Βορειοανατολικά σύνορα του νομού μας, σε μια ημιορεινή περιοχή πάνω από το χωριό Σκοπός. Εκεί όπου άπλωσε το χέρι της και δημιούργησε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Τέσσερις μικρές λίμνες, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, μέσα σε ένα μαγικό τοπίο, που θυμίζει αρκετά ταινίες «γουέστερν» από την «Άγρια Δύση» της αμερικάνικης υπαίθρου. 

Οι λιμνούλες αυτές δεν υπήρχαν από πάντα, αλλά τις δημιούργησε η ίδια η φύση με το πέρασμα των χρόνων, ύστερα από την παρέμβαση που έκανε πάνω της ο άνθρωπος. Με ποιον τρόπο; Οι απαντήσεις υπάρχουν στο βίντεο.

Είναι το τρίτο επεισόδιο (μετά από εκείνα της εφήμερης λίμνης της Βάρμπας και τις πηγές του Σακουλέβα) της σειράς μίνι ντοκιμαντέρ του καναλιού, με τίτλο «Γνωρίζω τον τόπο μου». Δεν πρόκειται για κάποιου είδους επαγγελματικού ντοκιμαντέρ με επιστημονικά και εμπεριστατωμένα στοιχεία, αλλά για ένα βίντεο που καταγράφει όσα συναντάμε στον όμορφο τόπο μας, σε στυλ περιήγησης.

 

Σειρά miniDocumentary-Vlog: «Γνωρίζω τον τόπο μου»

Επεισόδιο 3: Οι τέσσερις μικρές λίμνες στην «Άγρια Δύση» της Φλώρινας

Διάρκεια βίντεο: 28’ λεπτά

Κινηματογράφηση: Ηλίας Ιωαννίδης

Κείμενα/Αφήγηση: Ηλίας Ιωαννίδης

Μοντάζ/Επεξεργασία: Ηλίας Ιωαννίδης

Επιπρόσθετες πληροφορίες: ΒίκηΒαμιεδακη (Από το άρθρο της: «Ανακαλύψτε το μαγικό τοπίο των τεχνητών λιμνών στη βόρεια Εύβοια»)

Παραγωγή: Florina Discovery (You Tube Channel) © 2024

 












Δείτε το βίντεο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=x2_uzOksH18

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου