Εναρκτήρια Συναυλία των "Ημερών Πιανιστικής Τέχνης Φλώρινα 2024"

 


Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνουμε την έναρξη των "Ημερών Πιανιστικής Τέχνης Φλώρινα 2024", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Αυγούστου με μια συναυλία πιάνου του καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη και της σοπράνο Σοφίας Βασιλειάδου, συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Γιώργο Κυριαζίδη. Η συναυλία θα λάβει χώρα στις Αίθουσα του Ωδείου Φλώρινας και θα είναι η πρώτη από μια σειρά ρεσιτάλ που θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα ακουστούν έργα Verdi, Boulanger, Puccini, Dvorak, Κωνσταντινίδη.

Τοποθεσία & Χρόνος:

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024
  • Ώρα: 8:30 μ.μ.
  • Τοποθεσία:Αίθουσα Ωδείου Φλώρινας

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κάθε βράδυ στις 8:30 μ.μ., θα πραγματοποιούνται συναυλίες, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές μουσικές εμπειρίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα


και το εξωτερικό. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Καλλιτέχνες Εναρκτήριας Συναυλίας:

Λάμπης Βασιλειάδης: Με καταγωγή από τη Φλώρινα, ο Λάμπης Βασιλειάδης έχει επηρεαστεί βαθύτατα από ιστορικές προσωπικότητες όπως οι V. Merzhanov, Y. Menuhin, και J. Tocco. Έχει συνεργαστεί στενά με την H. Harada και καταξιωμένους συναδέλφους από τον ακαδημαϊκό χώρο. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, συμπεριλαμβανομένων των Φιλαρμονικών του Λονδίνου, της Πράγας και της Μπανγκόκ. Με πάνω από 400 συναυλίες και 18 δισκογραφήσεις, ο Βασιλειάδης συμπληρώνει 30 χρόνια διδασκαλίας σε πανεπιστήμια. Ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα από το 2003.

Σοφία Βασιλειάδου: Η Σοφία Βασιλειάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000 και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και θεωρίας σε ηλικία τριών ετών υπό την εποπτεία του πατέρα της. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο BowlingGreenStateUniversity. Έχει συνεργαστεί με την Όπερα του BowlingGreenStateUniversity και την Ακαδημία Όπερας της Βιέννης, ενώ έχει διακριθεί στον διαγωνισμό “MarjorieConradArtSongCompetition”.

Γιώργος Κυριαζίδης: Ο Θεσσαλονικιός πιανίστας Γιώργος Κυριαζίδης ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών και συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτός από σόλο εμφανίσεις, έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς και σήμερα πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο BowlingGreenStateUniversity.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη αυτής της μοναδικής μουσικής διοργάνωσης!

Με εκτίμηση,

Λάμπης Βασιλειάδης

Καθηγητής

Ιονιο Πανεπιστήμιο

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου