ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «Να γίνουμε η γενιά της αποκατάστασης»

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, νέες και νέοι!!!

Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, είναι η ημέρα η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 και εορτάστηκε το1974. Σήμερα είναι η εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως, τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και άλλα.

Τη φετινή χρονιά το θέμα - σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων για τους ανθρώπους, τη φύση και το κλίμα.

Η υπόθεση της προστασίας, της αναβάθμισης και διατήρησης ενός περιβάλλοντος φιλικού για τη ζωή μας, είναι υπόθεση όλων μας, για:

 

 • την προστασία της βιοποικιλότητας ,

• τα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα,

 • τα τοπικά οικοσυστήματα – (πανίδα, χλωρίδα, απειλούμενα είδη),

• την τροφική αλυσίδα,

• τον έλεγχο και την αποφυγή του παράνομου εμπορίου της άγριας ζωής.

• το Περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή,

 

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας αποτελέσει την έναρξη για την ανάληψη άμεσης δράσης για την αποκατάσταση της Γης.

 

Μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τη γη και την ανθρωπότητα.  

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου