Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ εγγύηση για τα δύσκολα που έχει μπροστά του ο λαός.

 


Συνεχίστηκε το πολίτικό άνοιγμα των οργανώσεων Κοζάνης και Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Στα πλαίσια αυτά, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Χριστάνη Νίκο, μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέα της Ε. Π. Δυτικής Μακεδονίας  του ΚΚΕ, περιόδευσε σε χώρους δουλειάς, εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 4/6, το κλιμάκιο, επισκέφτηκε το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της ΕΠΑΔΥΜ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους εργαζόμενους ο Χριστανης Νίκος ανέδειξε το αίτιο που έχει οδηγήσει στο να μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε «γκέτο» χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, να μην φτάνει ο μισθός ούτε για 15 μέρες.

Δεν είναι άλλο, ανέφερε, από την στρατηγική της Ε.Ε. , που θέλει να εξασφαλίσει φθηνό εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που έχει μετατρέψει την διαχείριση απορριμμάτων σε ένα κερδοφόρο πεδίο. Συνέχισε τονίζοντας ότι ,την ώρα που διαφημίζονται τα  δισεκατομμύρια, που θα εισρεύσουν στην περιοχή για τους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις σε πάρκο κυκλικής οικονομίας, δεν υπάρχουν χρήματα για να χορηγηθεί ανθυγιεινό επίδομα στους εργαζόμενους της ΕΠΑΔΥΜ.

Όλα αυτά τα χρήματα, που θα πάνε στις τσέπες των επενδυτών, θα τα πληρώσει ο λαός μας ,με τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης όπως η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, η ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α .

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γιατί είναι το μόνο Κόμμα που ενημερώνει το λαό για ότι αντιλαϊκό σχεδιάζεται στην Ε.Ε, καταψηφίζει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και οργανώνει την πάλη του λαού στον δρόμο του αγώνα εκεί που ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να στείλει ψήφο διαμαρτυρίας στην Ε.Ε. αφού όλα τα αλλά κόμματα στήριξαν και στηρίζουν  την στρατηγική τους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα «σκληρά» του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε η έντονη ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι με το ορυχεία και τους εργαζόμενους που θα χάσουν την δουλειά τους.

Ο σ. Χριστάνης κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Η ενεργειακή φτώχια, οι διαλυμένες εργασιακές σχέσεις , η καταστροφή του περιβάλλοντος από την άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση είναι τα αποτελέσματα της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης»  της Ε.Ε που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα. (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ).

Ανέφερε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών θα είναι εδώ, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια θα είναι εδώ, οι σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις θα είναι εδώ, όλα όσα μας μαυρίζουν τη ζωή θα είναι εδώ. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα, ως εγγύηση ότι ο λαός μας θα αντιπαλέψει την αντεργατική -αντιλαϊκή πολιτική  και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις αλλά και στο δρόμο του αγώνα όπου ανατρέπονται.

4/6/2024

 

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου