Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 επισκέφθηκε τη Φλώρινα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Γιάννης Κεφαλογιάννης ενόψει των επικείμενων ευροεκλογών της 9ης Ιουνίου.

 


Ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ημαθίας Μπαρτζώκα Τάσο ξεκίνησε την επίσκεψή του από το Αμύνταιο όπου τον υποδέχτηκε ο βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Υποδιοικητής Γ΄ ΣΣ Υποστράτηγος Δημήτριος Κεσόπουλος, όπου παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κου Τάσκα Αθανάσιου, του Δημάρχου Αμυνταίου κου Λιάση Γιάννη του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Ευαγγέλου Νίκου και του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Αμυνταίου Τσιρώνη Γιώργου.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κο Λιάση Γιάννη με τον οποίο συζήτησαν θέματα που άπτονται τόσο της αρμοδιότητας του Υπουργού όσο και ζητημάτων της περιοχής. Έπειτα επισκέφθηκαν το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Ο Υπουργός συνοδεία των βουλευτών Π.Ε. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα και του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Ευαγγέλου Νίκου μετέβησαν στο 1ο Σ.Π. στη Φλώρινα με υποδοχή από τον Διοικητή κο Δοξάκη Στέφανο, παρουσία και του Διοικητή της 3ης ΜΣΕΠ. Στη συνέχεια συναντήθηκε με Εθνοφύλακες των ΤΕΘ Φλώρινας και Αμυνταίου στο Φυλάκιο Νίκης, όπου και περιηγήθηκε και μίλησε στο προσωπικό.

Κατόπιν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φλώρινας κο Βασίλη Γιαννάκη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία αλλά και για αυτά της αρμοδιότητας του Υπουργού, όπως η ενίσχυση με προσωπικό του 1ου Σ.Π.

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κο Τάσκα Αθανάσιο με τον οποίο συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν σε όλη την Π.Ε. Φλώρινας.

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής παρουσία των βουλευτών Π.Ε. Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα, και των υποψήφιων ευρωβουλευτών κα Αρχοντίδου Βανέσα και Σακελάρη Βασίλη.

Κατά τη συνεδρίαση ο Υπουργός, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συμμετοχή από τον κόσμο στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει ισχυρή και επάξια εκπροσώπηση.

Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές στη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσαν τη σημασία που έχει η συμμετοχή των πολιτών στις ευροεκλογές. Τόσο η κα Αρχοντίδου όσο και ο κος Σακελάρης μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο στην ευρωβουλή ο καθένας από τη δική του πορεία και σταδιοδρομία.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που απασχολούν την Π.Ε. Φλώρινας τόσο γι’ αυτά που σχετίζονται με το αντικείμενο εθνικής άμυνας όσο και για την καθημερινότητα. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στα ζητήματα αυτά αναφέροντας πως με τη συνεργασία όλων θα μπορέσουν να δοθούν λύσεις.

Τελειώνοντας την περιοδεία του στην Π.Ε. Φλώρινας ο  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κος Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της εκκλησίας και της Μητρόπολής μας.

Η περιοδεία του Υπουργού έκλεισε με την παρουσία του στην ομιλία του Πρωθυπουργού.







Για το Γραφείο Τύπου της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Φλώρινας

Η υπεύθυνη Τομέα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και ΜΜΕ

Τσουμίτα Μαρία







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου