Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση του πανεπιστημίου για την παγκόσμια ημέρα ποίησης

 


 Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την παγκόσμια ημέρα ποίησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  22 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Η απρόσμενα  μαζική παρουσία φοιτητών αλλά και πολιτών της Φλώρινας είχε δημιουργήσει αδιαχώρητο στην αίθουσα.

Είχαμε χρόνια να δούμε τόσο μαζική πολύωρη εκδήλωση, κράτησε περίπου τρεις ώρες, αλλά και να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον όσων είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν με τις θεματολογικές εναλλαγές.

Ήτανε από τις σπάνιες εκδηλώσεις που μπόρεσε να δέσει δραστηριότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και ωφέλιμο για όλους μας.

Ψυχή της εκδήλωσης με την άψογη οργάνωση το Διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ¨Δημιουργική Γραφή» με τον Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο και την Άννα Βακάλη. Ακόμα συμμετείχαν  Ευθυμία Παπαγεωργίου, Ε.Δι.Π. Βιβλιολογίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ,Γρηγόρης Αλεξίου, Τυπογράφος –«Βιβλιολογείον», το Ωδείο Π.Ε. Φλώρινας, η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, η Ποιητική ομάδα «GeoV & Perfo Poet-Art», ο Όμιλος Δημιουργικής Γραφής και Ψηφιακής Αφήγησης 3ου Γυμνασίου Φλώρινας και τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του 3ου Γυμνασίου με τις αναγνώσεις των χαικού των μαθητών, ακλούθησαν οι αναγνώσεις ποιημάτων από όσους έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αναγνώσουν,  στη συνέχεια είχαν  σειρά η Ομάδα  επιτελεστικής ποίησης «GeoV & Perfo Poet-Art» και έκλεισε την εκδήλωση   ομάδα από το Ωδείο Φλώρινας Π. Δ. Μακεδονίας. 

Ποιήματα διάβασαν οι, Γιώργος Γεωργιάδης, Κατερίνα Μάρου,  Γεωργία Βελιβασάκη, Έβη Καρκίτη,  Ζωή Διαμαντοπούλου Χριστίνα Καραγιάννη, Βάια Λαμπροπούλου   Μαρία Διαμαντίδου , Τάνια Γραμματικοπούλου,  Μαρία Καλεμκερίδου  Στέλλα Κασίδου, Σοφία Ιακωβίδου, Μιχάλης Χάτζιος, Νάγια ΓεωργίουΡένια Νικολίτση, Κατερίνα Μοδρούβανου Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου Lila Angeli, Σίλβια Βλασερού Ειρήνη Ντόκα, Νίκος Ζέρβας   Κατερίνα Καμπίσιου Χριστίνα Δεμερτζίδου    Νίκος ΓεωργίουΒασίλης Δόντσιος , Μαρία Παπουτσή, Ισαβέλλα Πρίτσα   Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης,    Yannis Boun,  Ηλιάδου-Τάχου Σοφία,  Lauren Dafni, Σοφία Λεωνίδου.  

Χαιρετισμό απεύθυναν ο καθηγητής Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Χατζητιμοθέου εκ μέρους του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος.















































































































































Οι φωτογραφίες είναι της Σοφίας Λεωνίδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου