Ανάστατοι γονείς και μαθητές της Γ’ Λυκείου Αμυνταίου από την ματαίωση της 5/ήμερης εκδρομής με υπαιτιότητα του ταξιδιωτικού πρακτορείου – Σε κατάληψη από σήμερα το ΓΕΛ Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)

 

  

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη μαθητική κοινότητα του ΓΕΛ Αμυνταίου και στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, μετά την απρόσμενη ματαίωση της ετήσιας προγραμματισμένης 5νθήμερης εκδρομής της Γ’ τάξης του Λυκείου στην Κρήτη, με υπαιτιότητα γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου της Φλώρινας που ανέλαβε να πραγματοποιήσει την εκδρομή των μαθητών.
  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνει αγανακτισμένος, έχει υποβάλλει μήνυση κατά του ταξιδιωτικού πράκτορα και ζητάει άμεσα την επιστροφή των χρημάτων, ενώ το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, από σήμερα το πρωί και για 5 ημέρες (όσο διαρκούσε η εκδρομή) θα τελεί υπό κατάληψη…

  Με επιστολή τους, οι τελειόφοιτοι μαθητές της Γ΄ Τάξης καταγγέλλουν:
Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας
  «Απευθύνουμε αυτή την επιστολή, όπως κοινοποιήσουμε σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και άπαντας τους αρμοδίους τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση που υποστήκαμε από γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης της Φλώρινας, με την επωνυμία Giatrakas Travel.
  Το εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, κατόπιν δημοπρασίας, ανέλαβε την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής μας.
  Το χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε στον κύριο Γιατρακά για την κάλυψη των εξόδων διαμονής και μετακίνησης ανέρχεται στα 22.000 ευρώ! 22.000 ευρώ που συγκεντρώσαμε με πολύ κόπο, πολύ τρέξιμο και από το υστέρημα και τις θυσίες των γονιών μας, προκειμένου, ως Γ’ Λυκείου, να ζήσουμε μαζί με τους συμμαθητές μας το όνειρο της πενθήμερης, ως επισφράγισμα των μαθητικών μας σπουδών.
  Τελικά, η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί...
  Παραμονές της αναχώρησής μας κι αφού έχουμε ετοιμάσει βαλίτσες και διεκπεραιώσει υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, ο κύριος Γιατρακάς, ο κατά τα άλλα «επαγγελματίας», μας ενημέρωσε με περίσσιο θράσος και αντιεπαγγελματισμό ότι η εκδρομή ματαιώνεται για λόγους ομιχλώδεις, που κανείς δεν έχει καταλάβει.
  Ωστόσο, αρνείται να επιστρέψει το ποσό που του έχει καταβληθεί προκειμένου να απευθυνθούμε σε άλλο γραφείο διορθώνοντας τη δική του αβελτηρία.
  Η αγανάκτηση ξεχειλίζει, όχι μόνο για την ματαίωση της εκδρομής, αλλά γιατί συνειδητοποιούμε ότι η έλλειψη σοβαρότητας, η ασυνειδησία και η αναξιοπιστία είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των τραγωδιών, όλων των σκανδάλων, όλων των ματαιώσεων που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα!
  Αυτό που ζητάμε, είναι στοιχειώδη σοβαρότητα και παρακαλούμε τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος.
  Όσο για τους «υπεύθυνους – ανεύθυνους», τους πληροφορούμε ότι έχουμε κινήσει ήδη διαδικασίες για τη δικαίωσή μας και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών εις βάρος άλλων συμπολιτών μας».
Με εκτίμηση
Γ ‘ Τάξη
Γενικού Λυκείου Αμυνταίου
πηγή: ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου