Συλλυπητήρια για Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 


 Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης υπήρξε ένας ρομαντικός, ανατρεπτικός, ονειροπόλος και οξυδερκής διανοητής της πολιτικής ζωής του τόπου. Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1990 που παρά τη σημαντική ιδεολογική επιρροή του, δεν εξαργύρωσε ποτέ.

          Ήταν πάντα συνεπής στις θέσεις του για την περιφερειακή ανάπτυξη, για την νέα οικονομική " μεγάλη ιδέα " του ελληνισμού και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. Η διορατικότητα του ήταν χαρακτηριστική και πολλές φορές του κόστιζε. Σε ότι αφορά την αναγνώριση της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου, ήταν ο πρωτοπόρος της όλης προσπάθειας. Ήταν ο ιθύνων νους όχι μόνο για το ψήφισμα του 1994 αλλά για όλη της ιδεολογικοπολιτική μάχη του ποντιακού χώρου ενάντια στις ενδοτικές θέσεις του αθηναϊκού πολιτικού συστήματος που προηγήθηκαν.

          Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας είχε την τιμή να έχει στενότατες σχέσεις μαζί του που διαμόρφωσαν και την θέση της ως ποντιακό σωματείο όχι μόνο για τα στενά ποντιακά ζητήματα αλλά ευρύτερα. Το κενό που αφήνει ο Μιχάλης είναι δυσαναπλήρωτο και για τον ποντιακό ελληνισμό και για την Ελληνική πολιτική διανόηση.

          Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας εκφράζει τα θερμά της  συλλυπητήρια  στους οικείους του .

          Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

          Το όνομα του θα μείνει χαραγμένο στην αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου