Το άφωτον φως του γραφείου τύπου του τμήματος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο γραφείο τακτικώς και ανελλιπώς μας ενημέρωνε για κάθε του δραστηριότητα του π0ανεπιστημίου εντός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον.

Κι εμείς παρακολουθούσαμε από κοντά

τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου μας και γιατί όχι όλα τα τοπικά μέσα βάλαμε πλάτη για να στεριώσει και να αναπτυχθεί, αναλώνοντας πολλές εργατοώρες. Και γι’ αυτό δεν μετανιώσαμε ποτέ, ούτε και τώρα που μας «ρίξανε».

Η λειτουργία της σχολής καλών τεχνών στην Φλώρινα είναι ένα από τα καλά αποτελέσματα του κοινού αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας, της τοπικής και περιφερειακής εξουσίας και τη  τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό που είμαστε ικανοποιημένοι είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου και καλαίσθητου κτιρίου, που θα στεγάσει το τμήμα εικαστικών και θα δημιουργήσει  τις ασφαλείς προϋποθέσεις για την λειτουργία και του δευτέρου τμήματος της σχολής.

Πριν λίγες μέρες ήρθανε στην Φλώρινα τόσο ο κ. πρύτανης όσο και ο κ. περιφερειάρχης, για την υπογραφή της μελέτης για την κατασκευή του κτιρίου, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ.

Όπως ήταν φυσικό περιμέναμε να μας ειδοποιήσουν για να παραστούμε κατά την υπογραφή αλλά και για να μας απαντήσουν σε ερωτήματα μας που είναι και των συμπολιτών μας και αφορούν το πανεπιστήμιο και την λειτουργία του. Όμως δεν πήραμε καμία ειδοποίηση. Ήρθαν, υπογράψανε, είπανε παχιά λόγια και «την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια» που λέει ο λαός μας. Ασέβεια και απρέπεια προς τους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες αλλά και προς τα τοπικά ΜΜΕ, που έδωσαν τις δικές τους μάχες για να βρίσκεται το πανεπιστήμιο εδώ που βρίσκεται και να λένε οι κύριοι αυτοί τα λόγια τα μεγάλα.

Ξέρω ότι η εκάστοτε εξουσία με την όποια μορφή της δεν περνάει καλά στην Φλώρινα, γιατί υφίσταται την βάσανο των αμείλικτων ερωτημάτων που απαιτούν απαντήσεις  όχι με μεγάλα αλλά σταράτα λόγια και υπευθυνότητα.

Η σοβαρή κατ εμάς παράλειψη είναι σκόπιμη και  δεν έγινε τυχαία. Κάποιοι θέλανε να αποφύγουν τα δύσκολα. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι προχθές κανονική ροή ενημέρωσης και ξαφνικά ξεχάσανε τα mail μας  όμως την επόμενη μέρα με την επιλεκτική μνήμη τους  μου έστειλαν  mail  για να παραβρεθώ στα Κοίλα Κοζάνης στην  υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας του πανεπιστημίου με τον Δήμο Κοζάνης!!!

Εμείς δεν είμαστε άφωνοι ούτε δουλικά για να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές που μας προσβάλλουν.

Αυτού του είδους οι τακτικές διαταράσσουν την αγαστή συνεργασία του πανεπιστημίου με τα τοπικά μέσα και αποστασιοποιούν την τοπική κοινωνία από το πανεπιστήμιο.

Αυτά προς το παρόν.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας

με τον Δήμο Κοζάνης.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως βασικό στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου και μετουσιώνοντας τους άξονες του στρατηγικού του σχεδιασμού σε πράξη, προέβη σήμερα, σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας, τον Δήμο Κοζάνης, μεγαλώνοντας έτσι το δίκτυο των συνεργασιών του με τους δημόσιους φορείς της περιφέρειας.

Το εν λόγω σύμφωνο, περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων όπως τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για μελέτη και εκτέλεση έργων, το σχεδιασμό έξυπνων εφαρμογών σε


διάφορους τομείς, τη διασύνδεση του αστικού περιβάλλοντος και των Τεχνών, οικονομικές δράσεις με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και δράσεις πολιτισμού και συνεργασίας με δομές του Δήμου, όπως το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης σημείωσε ότι στόχος κάθε συμφώνου συνεργασίας είναι τα επί χάρτου γεγραμμένα να αποτυπωθούν σε πράξη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται καθώς αμέσως μετά την υπογραφή του συμφώνου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε από τους δύο φορείς, για τον προγραμματισμό των δράσεων και την εξειδίκευση τους.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, σημείωσε ότι σήμερα επισφραγίζεται με επίσημο τρόπο μία μακροχρόνια συνεργασία, καθότι ο Δήμος Κοζάνης, όλα αυτά τα χρόνια στήριξε το Πανεπιστήμιο, ενώ τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση της απολιγνιτοποίησης δίνει νέους ρόλους και ευθύνες και στους δύο φορείς και μέσα από τη συνεργασία αυτή θα διαμορφωθούν κοινές προτάσεις στο ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου