ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με αφορμή το γεγονός της επιβεβαίωσης θετικού κρούσματος του νέου Κορωνoϊού Covid-19, σε νοσηλευόμενο ασθενή, του Νοσοκομείου Φλώρινας,
πληροφορούμε τα εξής:
   
1. Ισχύουν όσα έχουμε αναφέρει σχετικά σε προγενέστερο Δελτίο Τύπου της 21/3/2020, προτρέποντας τους συμπολίτες μας, για άλλη μια φορά να ενημερωθούν από όσα αναγράφονται σε αυτό και σχετίζονται με θέματα του Covid 19.

2. Λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί, μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος, κατ'εξαίρεση της διαδικασίας(καθώς είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο) και για λόγους εφησυχασμού, ενημερώνουμε ότι:

· Ο ασθενής από την πρώτη ήμερα νοσηλείας, αντιμετωπίστηκε από κάθε άποψη (λήψη μέτρων προφύλαξης- νοσηλείας-θεραπείας κλπ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τόσο από ιατρικής όσο και από νοσηλευτικής πλευράς, υπό τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το ίδιο ακολουθούμε και σε κάθε ύποπτο περιστατικό, από την έναρξη της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο Φλώρινας, ανεξάρτητα από το χρόνο λήψης και το είδος, του αποτελέσματος.

· Η κατάσταση του ασθενή, κρίνεται σταθερή και δεν χρήζει νοσηλείας σε άλλο Νοσοκομείο(τριτοβάθμιο ή νοσοκομείο αναφοράς).

Ο χρόνος και το είδος νοσηλείας, θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω πορεία.

· Λοιπές πληροφορίες που αφορούν τον ασθενή και ενδεχομένως αντιβαίνουν τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων, δεν θα παρέχονται.

Συνιστούμε στους πολίτες για άλλη μια φορά, να επιδείξουν υπακοή, πειθαρχία και κυρίως ΥΠΟΜΟΝΗ στις αποφάσεις της πολιτείας.

Όμως οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και από μέρους μας, καθώς η γενικότερη διαπίστωση είναι ότι, γενικά τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα.

Επίσης θεωρούμε σημαντικό και με πολύ σεβασμό, τόσο απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία της Φλώρινας, όσο και απέναντι στους ασθενείς και το οικείο περιβάλλον τους, ότι με εξαίρεση το σημερινό περιστατικό που ως πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, δημιούργησε μια εύλογη αναστάτωση, επιβάλλεται φειδώ και τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης, χωρίς παρεκκλίσεις, καθώς όπως έχουμε τονίσει στο προηγούμενο Δελτίο τύπου, η επίσημη και έγκυρη ενημέρωση για ζητήματα Covid-19 (περιστατικά ύποπτα ή επιβεβαιωμένα, νοσηλευομένων ή μη), είναι αυτή που παρέχεται, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ από φορείς του Υπ. Υγείας και κυρίως τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας( Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εκτιμούμαι λοιπόν, ότι οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις, καθώς το ζητούμενο είναι η πρόληψη και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων και λοιπές πληροφορίες, ενδεχομένως επιδράσουν αρνητικά και σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί να εφησυχάζουν, εντείνουν την ανησυχία. Υπό αυτό το πνεύμα θα πρέπει και οι πολίτες, να προσέχουν και να αποφεύγουν την αναπαραγωγή πληροφοριών, από μη έγκυρες πηγές, λόγω πιθανής ανακρίβειας.

Τέλος, λόγω της ημέρας, ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ταχεία λευτεριά από την κρίση που βιώνουμε.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Φ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου