Μήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου για την Εργατική Πρωτομαγιά

 


Τον Μάιο του 1886 οι εργάτες του Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αιματοβαμμένοι αγώνες των εργαζομένων, διαχρονικά, είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές κατακτήσεις.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει όμως, δυστυχώς, επίκαιρο. Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται, το κόστος ζωής μεγαλώνει, η 8ωρη εργασία μοιάζει να μην είναι πια ο κανόνας.

Η Πρώτη του Μάη λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και θάρρους, σε μια εποχή που το ιερό δικαίωμα στην εργασία, η αναγκαία αυτή συνθήκη δημοκρατίας, προόδου και ανάπτυξης για κάθε σύγχρονη και ευνομούμενη χώρα, δεν θεωρείται αυτονόητο.

Ο Δήμος Αμυνταίου τιμά τους αγώνες των εργαζομένων, τους οποίους στηρίζει με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Στέκεται με σεβασμό και κατανόηση στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Διαμορφώνει πολιτικές, διεκδικεί νέες θέσεις εργασίας,ενισχύει τη μέριμνα προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, λαμβάνει αποφάσεις για τη δημιουργία των συνθηκών που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητάς των εργαζομένων, με διαχρονικό του στόχο τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ευημερία.

Καλή Πρωτομαγιά!

Ο  Δήμαρχος Αμυνταίου

Ιωάννης Λιάσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου