Φίλιππος Σαχινίδης από Φλώρινα: «Ήρθε η ώρα να αλλάξει η Ευρώπη πορεία, να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της»

 


 «Ήρθε η ώρα να αλλάξει η Ευρώπη πορεία, να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της, οι οικονομικές της πολιτικές να αποκτήσουν κοινωνική διάσταση, να δώσει προτεραιότητα στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τα εισοδήματα που παράγονται και ο πλούτος να αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα από το που κατοικούν, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους καταγωγή» , δήλωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και π. Υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, κατά την επίσκεψή του στην Φλώρινα την Τρίτη 7 Μαΐου2024 . 

Για τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είπε πως πρέπει «να λύσουμε το πρόβλημα που δημιούργησαν οι εκλογές του Ιουνίου του 2023, μια κολοβή δημοκρατία όπου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει μια ουσιαστική, θεσμική, αξιωματική αντιπολίτευση».

Για την περιβαλλοντική υποβάθμιση στην περιοχή μας ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε  στις διαφορετικές πολιτικές που έχει το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ ως προς την αντιμετώπιση της.«Αυτό είναι μια άλλη έμπρακτη απόδειξη ότι τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υλοποιεί αυτό που έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση, τη λεγόμενη δίκαιη πράσινη μετάβαση γιατί τελικά η πράσινη μετάβαση, δηλαδή η στήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν γίνεται μέσα από τις ενεργειακές κοινότητες που εμείς υποστηρίζουμε αλλά μέσα από συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει όλο το δυναμικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε οι δήμοι, ούτε οι αγρότες, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  για να μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής».  

 

 

 Στη συνέχεια ο κ. Σαχινίδης συναντήθηκε με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και με φίλους του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν για τις «Πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των Ευρωεκλογών».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Αναλυτικά ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε:

Στις 9 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν να προσέρθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές. Είναι μια κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Κρίσιμη για την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, κρίσιμη για την πορεία της Ευρώπης. Δεν ωφελεί να λέμε σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή ότι τα όσα συμβαίνουν στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες δεν μας αφορούν.

Οι αποφάσεις από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες επηρεάζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Το είδαμε αυτό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη νέα κοινή αγροτική πολιτική, το βλέπουμε με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απότομη απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις που έχει στις περιφέρειες που η οικονομική δραστηριότητα στηρίζονταν στην παρουσία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με λιγνίτη και τώρα συνειδητοποιούμε ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης καθημερινά επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας.

 Εμείς αυτό το οποίο λέμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η Ευρώπη πορεία, να βάλει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της, οι οικονομικές της πολιτικές να αποκτήσουν κοινωνική διάσταση, να δώσει προτεραιότητα στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τα εισοδήματα που παράγονται και ο πλούτος να αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα από το που κατοικούν, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους καταγωγή.

Ο στόχος για μας, που θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην ομάδα δημοκρατών σοσιαλιστών για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ κινήματος αλλαγής είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση.

 Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές, προκειμένου να προωθήσουμε τα συμφέροντα της Ελλάδος αλλά μέσα από την οπτική, μέσα από το όραμα που έχουμε για την Ευρώπη με κοινωνική διάσταση, για την Ευρώπη που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών της.

 Και βεβαίως, ταυτόχρονα, να λύσουμε και το πρόβλημα που δημιούργησαν οι εκλογές του Ιουνίου του 2023, μια κολοβή δημοκρατία όπου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει μια ουσιαστική, θεσμική, αξιωματική αντιπολίτευση. Γι  αυτό, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει στις εκλογές αυτές να δώσουν μια διπλή απάντηση, ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι πρέπει να αλλάξει η πορεία στηρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έτσι ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες να έχουν μια άλλη επιλογή, πέρα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κόμμα με όραμα, με πρόγραμμα, με προοδευτικό πρόσημο για την επόμενη δεκαετία της Ελλάδος.

Απαντώντας στην ερώτηση   για την  περιοχή μας που υποφέρει από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος  με τα ορυχεία, την  απολιγνιτοποίηση η οποία έχει αφήσει κρανίου τόπο και την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ ακόμα και σε περιοχές όπου γειτνιάζουν με natura, είπε: «Αυτό είναι μια άλλη έμπρακτη απόδειξη ότι τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υλοποιεί αυτό που έχει θέσει ως στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση, τη λεγόμενη δίκαιη πράσινη μετάβαση γιατί τελικά η πράσινη μετάβαση, δηλαδή η στήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν γίνεται μέσα από τις ενεργειακές κοινότητες που εμείς υποστηρίζουμε αλλά μέσα από συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει όλο το δυναμικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε οι δήμοι, ούτε οι αγρότες, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  για να μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής. Είναι και αυτό μια άλλη αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας, γι' αυτό και στις εκλογές αυτές πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου