Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την 50ή επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

 


 Συμπληρώνεται μισός αιώνας δημοκρατικής διαδρομής και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσες και όσους αγωνίστηκαν για τη θεμελίωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Η επέτειος των 50 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτελεί σταθερά αναστοχασμού τόσο για την αποτίμηση των επιτευγμάτων του παρελθόντος, όσο και για τον επαναπροσδιορισμό στόχων και προτεραιοτήτων του παρόντος και του μέλλοντος. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά κεκτημένα, ξεπερνώντας με αποφασιστικότητα παθογένειες και αδυναμίες που μας κρατούσαν καθηλωμένους.

Σήμερα, υψηλό καθήκον όλων των πολιτών είναι να διατηρήσουμε ζωντανό το δημοκρατικό διάλογο και την ανοιχτή συζήτηση, προάγοντας το σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, καθώς, όπου η Δημοκρατία υποχωρεί, ανθίζει το ψέμα και η δημαγωγία.

Όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενισχύθηκαν με την πάροδο των ετών ο ρόλος και οι αρμοδιότητές της, ενώ ολοένα και περισσότερο εμπεδώνεται στη συλλογική συνείδηση η κομβική της συμβολή στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Οφείλουμε, λοιπόν, να σταθούμε ενωμένοι, καθώς μόνο μέσα από την αναζήτηση συγκλίσεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα για μια καλύτερη κοινωνία. Άλλωστε, η Δημοκρατία αποτελεί ένα κοινό βίωμα, έναν κοινό τρόπο ζωής, που εδράζεται στην ενότητα, τη συνεργασία και την ομόνοια.

 

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου