Το κακοστημένο θέατρο με το ασθενοφόρο της Πρέσπας

 


Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η Πρέσπα χρειάζεται πλήρη κάλυψη με ασθενοφόρα και πλήρωμα καθ όλο το 24ωρο και όχι ένα ασθενοφόρο με έναν οδηγό!!! Είναι λογικό να υπάρχει καταπόνηση με κίνδυνο την ασφάλεια της ζωής των Πρεσπιωτών. Τα περιστατικά δεν είναι λίγα γι αυτό και το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.

Περιμέναμε από τον κυβερνητικό βουλευτή να κρατήσει χαμηλούς τόνους αλλά φαίνεται παρασύρθηκε(;) από τον προεκλογικό οίστρο  και έχασε την επαφή με την πραγματικότητα. Διαφορετικά δεν θα μας έστελνε το δελτίο τύπου με το ανεκδιήγητο περιεχόμενο και το θέατρο που έπαιξε  με το ασθενοφόρο της Πρέσπας.

Άνθρακες ο θησαυρός και αντί να ζητήσει συγνώμη για την κατάντια της υγείας στην Πρέσπα, τη  Φλώρινα και το Αμύνταιο, χρησιμοποιώντας φρασεολογία της δεκαετίας του ‘50 μας ενημερώνει ότι κινήθηκαν  «άμεσα» οι αρμόδιοι φορείς και ικανοποίησαν το αίτημα του Δημάρχου.


Δηλαδή κύριε βουλευτά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι όπως το πολυιατρείο Πρεσπών, ο Διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας,  δεν σας ζήτησαν και μάλιστα  έγκαιρα να στείλει το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο στην Πρέσπα; Γιατί αν συμβαίνει αυτό τότε είναι βαρύτατο ολίσθημα, αν όμως ενημερωθήκατε για το πρόβλημα της Πρέσπας τότε είναι μεγάλη προσβολή στο πρόσωπο τους από την πλευρά σας. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να μην ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές συμπεριλαμβανομένου και του βουλευτή.

Από το δελτίο τύπου του κ. Παπασωτηρίου της 3ης Ιουνίου 2024 δύο μόνο πράγματα αληθεύουν, ότι παρέδωσαν στο Λευκώνα ένα ασθενοφόρο και η φιέστα που έστησαν για την παράδοση,  με μια κουστωδία της οποίας ηγείτο ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης  Βαρτζόπουλος και πρωταγωνιστούσε  ο τοπικός μας κυβερνητικός βουλευτής Σταύρος Παπασωτηρίου. Και  νάτανε «καινούριο» το  ασθενοφόρο  όπως γράφει στο δτ ο κ. Παπασωτηρίου χαλάλι τους, όμως αυτό που τους παρέδωσαν είναι μια σακαράκα με εκατοντάδες χιλιάδες  χιλιόμετρα, όπως μου λένε. Γι αυτό και μόλις επισκευαστεί η άλλη σακαράκα, το δικό μας,  θα μας το πάρουν και όπως λένε θα μας στείλουν ένα άλλο και εκείνο μεταχειρισμένο αλλά σε καλύτερη κατάσταση. Θα μας το πάρουν και θα μείνουμε με το δικό μας, αλλά μας χρύσωσαν το χάπι.

Το ασθενοφόρο λοιπόν δεν είναι «καινούριο» αλλά μεταχειρισμένο και καταπονημένο και φυσικά  δανεικό.

Είναι γεγονός πως το  ασθενοφόρο σώζει ζωές. Και το νέο  ασθενοφόρο μετέφερε δύο περιστατικά εκ των οποίων το ένα πολύ σοβαρό, αφού με το που έφτασε στο νοσοκομείο Φλώρινας μπήκε αμέσως σε μονάδα και σώθηκε η ασθενής. Φανταστείτε να πήγαινε από την Κοζάνη ή την Φλώρινα ασθενοφόρο για να την μεταφέρει, θα είχε δει «τα ραδίκια ανάποδα», που λέει και ο Υπουργός Υγείας.

Για να δούμε όμως και πόσο «άμεσα» κινήθηκαν τα «σαΐνια» στα οποία αναφέρεται ο κ. Παπασωτηρίου για την ικανοποίηση του αιτήματος  του Δημάρχου, ο οποίος σημειωτέον  μας έστειλε ένα δτ για το ασθενοφόρο πολύ προσγειωμένο .

Το παλιό ασθενοφόρο της Πρέσπας είναι για επισκευή κοντά 45  μέρες τώρα, ενάμιση μήνα. Και για να φρεσκάρω την μνήμη των κρατούντων και του βουλευτή να θυμίσω ότι πριν ενάμιση μήνα περίπου ενώ μετέφερε περιστατικό με καρδιακό επεισόδιο στο ισάδι του μεγάλου δρόμου των Πρεσπών πήρε φωτιά.  Κατέβασαν το περιστατικό από το ασθενοφόρο και


το φορτώσανε στην καρότσα του αγροτικού που το ακολουθούσε με τους οικείους του. Έτσι έφτασε έγκαιρα στο περιφερειακό ιατρείο του Λευκώνα και σώθηκε ο άνθρωπος. Αυτά συμβαίνουν στην Πρέσπα του 2024 όταν στην Ελβετία σώζουν αγελάδες  κάνοντας τες  αεροδιακομιδή  με ελικόπτερο!!! Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος που δικαιολογεί κάθε φιέστα και υπερβολή . Δεν είναι δα και κάτι συνηθισμένο, τουλάχιστον στον τόπο μας, να παίρνει φωτιά το ασθενοφόρο και να φορτώνεις τον ασθενή στην καρότσα του αγροτικού λες και είναι σακί με φασόλια.

Αυτή είναι η ταχύτητα τους και το «άμεσα». Εδώ οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Για να δώσουν έστω προσωρινή λύση στο πρόβλημα των κατοίκων της Πρέσπας έπρεπε να σαραντίσει για να αποκτήσουν μόνιμα ασθενοφόρο. Πρέπει να αναφέρω ότι όλο αυτό το  διάστημα η  περιοχή της Πρέσπας εξυπηρετούνταν από ασθενοφόρα που είχαν ως έδρα την Κοζάνη και τη Φλώρινα,  δηλαδή με μία ώρα τουλάχιστον καθυστέρηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Και αυτό το λένε παροχή υγείας, είναι υπερήφανοι και στήνουν φιέστες.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κύριε Βουλευτά μας, ειδικά όταν έχετε κι εσείς μερτικό ευθύνης για την κατάντια της υγείας στην περιοχή μας . Δεν απευθύνεστε σε χαχόλους.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ 3.6.2024

«Στ. Παπασωτηρίου:  «Νέο ασθενοφόρου για το ΠΠΙ του Λευκώνα Πρεσπών»

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων στο αίτημα του Δημάρχου Πρεσπών Γιώργου Στεργίου για την εξασφάλιση ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Λευκώνα Πρεσπών.

Κατόπιν στενής συνεργασίας του Βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίου με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, παραδόθηκε σήμερα το πρωί καινούριο ασθενοφόρο παρουσία και του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

 

Ο Στ. Παπασωτηρίου ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για τις διαρκείς και γόνιμες προσπάθειες τους, που οδήγησαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών και υπενθύμισε με την ευκαιρία στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, την εκκρεμότητα με το νέο τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να αποκτήσει ο νομός Φλώρινας μια νέα υπηρεσία άμεσης προνοσοκομειακής βοήθειας, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους ασθενείς στο Δήμο Αμυνταίου αλλά και όλες τις επείγουσες διαπεριφερειακές διακομιδές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου