Ο Βασίλης Άμπας όλο και πιο ψηλά

 


 Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Εταιρίας εκλέχτηκε, μετά από τις εκλογές στις 31-5-2024, ο συμπολίτης μας  Βασίλης Άμπας Επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας,  Γεωπόνος Μ.Sc, Ph.D.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και τον τόπο μας η εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Υδροτεχνικής Εταιρίας.

Η Ε.Υ.Ε. είναι μια επιστημονική ένωση που ιδρύθηκε το 1981 και συγκεντρώνει επιστήμονες υψηλού κύρους όπως ο κ. Άμπας,  οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα και την εφαρμογή επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων για την αξιοποίηση και διαχείριση των υδατικών πόρων.

  Η Ε.Υ.Ε. είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποβλέπει στη βελτίωση της τεχνογνωσίας σε θέματα σχετικά με τα υδραυλικά έργα, τη διαχείριση των υδατικών πόρων κ.α., βοηθώντας το έργο των ιδιωτικών και κρατικών φορέων.

Διοργανώνει συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, εργαστήρια, μαθήματα και διαλέξεις και εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό «Hydrotechnica» (στα ελληνικά, με περιλήψεις στα αγγλικά). Επιπλέον, απονέμει βραβεία σε προπτυχιακές διατριβές και ακαδημαϊκές διακρίσεις.

Στους στόχους της ένωσης είναι:

-Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων στο γενικό υδροτεχνικό πρόβλημα, όπως αυτό παρουσιάζεται με κάθε μορφή στον ελληνικό χώρο.

-Η ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών μεταξύ των μελών του και η επιμόρφωση πάνω στα θέματα της τεχνικής του νερού.

-Η συνεχής επαφή και επικοινωνία με διάφορους παρεμφερείς ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, για μεταφορά τεχνολογίας και υποβοήθηση των ειδικών φορέων (μελετητές υδραυλικών έργων, φορείς εκμεταλλεύσεως υδάτινου δυναμικού κ.τ.λ.) στην εφαρμογή προηγμένων υδροτεχνικών μεθόδων.

 

Εβελίνα Αριστείδου

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου