μαύρα μαντάτα από τη Φλώρινα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


 Φτωχική η συγκέντρωση υποδοχής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πεζόδρομο της Φλώρινας και έφυγε  πικραμένος και απογοητευμένος.

Οι συγκεντρωθέντες δεν ξεπερνούσαν τους 200 κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό.  Η δε δυσφορία του ήταν τόσο μεγάλη που εις επήκοον πολλών παρατήρησε έντονα τους επιτελείς του και φυσικά τον τοπικό βουλευτή και το κόμμα, λέγοντας τους πως “κάτι δεν κάνατε καλά” σ ότι αφορά την προσέλευση των πολιτών. Ήτανε δε τέτοια η δυσφορία του που δεν αποχαιρέτησε!!! ούτε καν τους Φλωρινιώτες που βρίσκονταν μόλις στο ένα μέτρο απόσταση από αυτόν.

Κι εδώ οι ευθύνες της αποτυχίας έχουν ονοματεπώνυμο. Φταίνε ο ίδιος και η κυβέρνηση του που η ακρίβεια έφτασε στο Θεό. Ο κόσμος έχει γονατίσει από την ακρίβεια και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Το παράδειγμα της Φλώρινας αλλά και των γειτονικών πόλεων δείχνει πως οι Δυτικομακεδόνες είναι αποφασισμένοι να τον τιμωρήσουν στις ευρωεκλογές.

Μέχρι και χαλί του φέρανε  οι αθεόφοβοι, για να αισθάνεται άνετα σαν το σπίτι του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν ήτανε χειροποίητο ή το πήρανε την Δευτέρα  δανεικό από την λαϊκή αγορά του Αμυνταίου . Για την ποιότητα του  πρέπει να ρωτήσουμε  την κα Μοιραράκη που είναι ειδική.  Ευτυχώς κάποιοι
προσγειωμένοι το εξαφάνισαν λίγο πριν έρθει ο Πρωθυπουργός.

Χαλί βέβαια βρήκαν με άνεση κόσμο όμως δεν βρήκανε πρόθυμο να τους προστρέξει. Ο κόσμος τους «έγραψε» κανονικά και αυτό ανησύχησε τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε ότι κάνανε τρομερή κινητοποίηση. Εδώ και είκοσι μέρες ο ένας Υπουργός φεύγει ο άλλος έρχεται για πολυήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την Δυτική Μακεδονία. Χώρια τα κομματικά κλιμάκια που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή μας. Χωριστά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έκανε το γραφείο του τοπικού βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου. Από κοντά βέβαια είχαμε και τα τηλεφωνήματα του κόμματος τόσο από το κέντρο όσο και από την τοπική ΔΕΕΠ. Οι Φλωρινιώτες όμως είναι τόσο απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, τους αγνόησαν και  είναι αποφασισμένοι να στείλουν στις ευρωεκλογές ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση μαυρίζοντας την.

Το πόσο αποστρέφονται τα λαϊκά στρώματα, την «πλέμπα», φαίνεται και από το πρόγραμμα επίσκεψης του ΥΜΑΘ στην περιοχή μας, ο οποίος επισκέπτεται 4 βιομηχανίες όμως ούτε ένα μαζικό φορέα!!!


Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είχε κανένα θετικό μήνυμα για την περιοχή μας. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να παρουσιάζουν στασιμότητα και  κάποια επιδείνωση όπως η κατάσταση στο νοσοκομείο, η συνεχής μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Το μόνο που έκανε είναι να επαναλάβει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα από τις Περιφερειακές εξαγγελίες. Είναι γνωστό πως ο κάθετος άξονας όπως και τα άλλα ζητήματα της περιοχής μας αναλύθηκαν στη συνέντευξη Αμανατίδη-Τάσκα πριν λίγες μέρες και δόθηκαν οι πραγματικές τους διαστάσεις, τι υπάρχει σήμερα και που είναι το πρόβλημα. Και για τον κάθετο άξονα στη συνέντευξη τους τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τάσκας μας είπαν πως τέλη Νοέμβρη θα είναι έτοιμες οι μελέτες όμως το έργο δεν έχει χρηματοδότηση. «Αναζητείται χρηματοδότηση».  Από τον Πρωθυπουργό περιμέναμε κάτι παραπάνω από αυτά που μας είπε η περιφερειακή αρχή και ξέραμε καλά. Να είναι ρητός και κατηγορηματικός στη χρηματοδότηση. Να μας βεβαιώσει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τις δημόσιες επενδύσεις ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα και όχι θα δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο και να μην χρηματοδοτηθεί. Αυτό δηλαδή που γίνονταν μέχρι τώρα. Λέξη για το νοσοκομείο μας που ψυχορραγεί, για τους αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, για τους κτηνοτρόφους που πουλάνε τα κοπάδια τους και φεύγουν για την ξενιτιά, για το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης που δεν μπόρεσαν ούτε την αποκατάσταση των εδαφών να κάνουν μέχρι σήμερα, για τις 16 εμβληματικές επενδύσεις που ακούμε τρία χρόνια και δεν βλέπουμε  ούτε μία, για την τραγική μείωση του πληθυσμού της ΠΕ Φλώρινας.

Στην ουσία μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γι αυτό και ο λαός θα τους τιμωρήσει αμείλικτα.

 

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

1 σχόλιο: