Ερώτηση Π. Πέρκα: «Αποκλεισμός μεγάλου αριθμού κτηρίων σε Φλώρινα και Καστοριά από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών τους από το σεισμό του Γενάρη 2022»

 


 Τον αποκλεισμό πλήθους κτηρίων σε Φλώρινα και Καστοριά από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 αναδεικνύει με ερώτησή της η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

 

Ειδικότερα, παρά τις προβλέψεις σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής σε κτήρια που έχουν κατασκευαστεί από Ευτελή Υλικά, τα οποία σε παλαιότερους σεισμούς, αν και ήταν επισκευάσιμα, είχαν κριθεί ως «ασύμφορα επισκευής» και που οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν να μην τα κατεδαφίσουν και άρα να μην λάβουν τη Στεγαστική Συνδρομή, επειδή οι ζημιές που είχαν υποστεί ήταν ήσσονος σημασίας.

 

Η Π. Πέρκα ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς για τους λόγους που αποκλείεται η συγκεκριμένη κατηγορία κτηρίων από τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής κι ενώ τα εν λόγω κτήρια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό του Ιανουρίου 2022. Ερωτά επίσης για τις ενέργειες που σκοπεύουν να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική ΚΥΑ, με βάση την οποία προβλέπεται η χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής στα κτήρια αυτά.

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου