Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 59χρονος ημεδαπός στην πόλη της Φλώρινας

 


Ο ανωτέρω συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να παραλαμβάνει από 63χρονη ημεδαπή, χρυσαφικά και λίρες, αξίας περίπου -10.000- ευρώ

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δυο συνεργών του

Με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου των παθόντων

σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που δήθεν είχαν προκαλέσει, καλούσαν ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή

 

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, εκ των οποίων -1- τετελεσμένη και -2- σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν χθες (27-02-2024) πρωινές ώρες, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, στην πόλη της Φλώρινας.

 

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (27-02-2024) το πρωί στην Φλώρινα, από ανωτέρω αστυνομικούς, συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός, έχοντας τον ρόλο του υποτιθέμενου «αστυνομικού και εισπράκτορα», τη στιγμή που παραλάμβανε από 63χρονη ημεδαπή, χρυσαφικά και λίρες, αξίας περίπου -10.000- ευρώ, σε


βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα
της απάτης και της αντιποίησης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη εξακριβώθηκε ότι, η συνεργός του 59χρονου καλούσε ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενη την αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή, ενώ ο συνεργός του 59χρονου τον υποδείκνυε το σημείο όπου θα μετέβαινε, προκειμένου να παραλάβει τα τιμαλφή από τα θύματα.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε την 27-02-2024 το πρωί, ύστερα από καταγγελίες -2- ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 64 και 66 ετών, στην πόλη της Φλώρινας, οι οποίες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την άγνωστη γυναίκα, που προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικός και τους ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

 

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν στην Φλώρινα τον 59χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στην οικία 63χρονης ημεδαπής που του είχε υποδείξει ο άνδρας συνεργός του, προκειμένου να παραλάβει χρυσαφικά και λίρες, αξίας περίπου -10.000- ευρώ, τα οποία κατόπιν της σύλληψής του κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 59χρονος κατά την τέλεση της πράξης και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς με  τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου