Διημερίδα για την Καινοτομία στη Φλώρινα….. Να σε κάψω Γιάννη.....να σ' αλείψω λάδι να γιάνει!

 


Έλαβα πρόσκληση για συμμετοχή σε διημερίδα 5 κ 6/12/22 στη φλώρινα με θέμα: «Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και Καινοτομίας» με συνδιοργανώτρια και προσκαλούσα την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και τίτλο: «Η καινοτομία ως εργαλείο μετάβασης».

Ο προβληματισμός μου ,τον οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

 Θα μπορούσε να συμμετέχω στην  πράγματι ενδιαφέρουσα Διημερίδα,  Όταν η Φλώρινα έμεινε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής, εκτός των χωροθετημένων Ζωνών Καινοτομίας πρώτης ταχύτητας ( ορίστηκαν δύο, ΖΕΠ Κοζάνης και Πτολ/δας ), που δικαιούται ως ευρισκόμενη στη Ζώνη Απολιγνιτοποίησης;

 Αντί «Ζώνης Καινοτομίας» μας περιέλαβαν στο σχεδιασμό δεύτερης προτεραιότητας για «Θύλακα καινοτομίας»  σε ένα άγνωστο χρονικά μέλλον, όπως και τα Γρεβενά και Καστοριά!

Υ.Γ.: Ελπίζω οι συμμετέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι της Φλώρινας που έχουν βήμα στη διημερίδα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη πως ότι καινοτόμο επιχειρηματικά υπάρχει στη Δυτ. Μακεδονία  εξελίσσεται αυτή τη χρονική στιγμή στη Φλώρινα, όπου και η έδρα της Γεωπονικής Σχολής, που μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη  και την καινοτομία στον Αγροτικό Τομέα στην Περιφέρειά μας!

Στρατάκης Γιάννης                                                                                                Φλώρινα 3-12-2022

Περ. Σύμβουλος συνδ. ΕΛΠΙΔΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου